
آزمون تافل چیست ؟
آزمون تافل (TOEFL) یکی از معتبرترین آزمونهای زبان انگلیسی برای افرادی است که به عنوان زبان دوم یا خارجی میخواهند به کشورهای انگلیسیزبان مهاجرت کنند یا برای تحصیل در دانشگاهها و مؤسسات تحصیلی بینالمللی درخواست ثبت نام کنند. TOEFL توسط ETS (مرکز آزمون تحصیلات بینالمللی) ارائه میشود و در بیش از ۱۵۰ کشور جهان برگزار میشود.
محتوای آزمون تافل به چهار بخش تقسیم میشود:
۱. Reading (خواندن): این بخش شامل سوالات چهارگزینهای است که بر اساس متونی که به شما داده میشود، پرسیده میشود. در این بخش باید مهارت خواندن، درک مفهوم متن و پاسخگویی به سوالات را نشان دهید.
۲. Listening (شنیداری): در این بخش، صداها و مکالماتی را که از شما پخش میشوند، باید گوش کنید و سپس به سوالاتی که بر مبنای متنها و مکالمات مطرح میشوند، پاسخ دهید.
۳. Speaking (صحبت کردن): در این بخش، شما باید به سوالاتی که از شما پرسیده میشود، پاسخ دهید. سوالات از مباحث روزمره و آکادمیک میتوانند باشند و شما باید توانایی صحبت کردن و بیان نظرات و دلایل خود را نشان دهید.
۴. Writing (نوشتن): در این بخش، باید دو قسمت رایتینگ را تکمیل کنید. در قسمت اول، یک مقاله انشای آکادمیکی را مینویسید و در قسمت دوم، یک مقاله را بر اساس یک موضوع گفتگویی توصیفی مینویسید.
امتیازهای تافل بین ۰ و ۱۲۰ است و برای قبولی در بسیاری از دانشگاهها و برنامههای تحصیلی، نمره حداقل لازم را مشخص کردهاند. علاوه بر این، امتیازهای مختلف ممکن است بر اساس نیازهای ویزایی یا تحصیلی خاصی مورد نیاز باشد. برای آماده شدن برای آزمون تافل، معمولاً استفاده از منابع آموزشی مختلف مانند کتابها، منابع آنلاین، دورههای آموزشی و تمرین با سوالات نمونه توصیه میشود.
اعتبار آزمون تافل
اعتبار آزمون تافل بهصورت رسمی دو سال است. به این معنی که تا دو سال پس از صدور نمره میتوان آن را به مرکز مورد نظر ارائه داد. اما در صورت گذشتن این مدت باید مجددا در آزمون شرکت کرده و نمره جدیدی را کسب نمایید. از نکات قابل توجه، استاندارد زمان برای شرکت مجدد در آزمون است. در صورتی که شما تصمیم به حضور مجدد در آزمون را دارید پس از دوازده روز این امر برایتان مقدور خواهد بود، اما در این تصمیم عجله نکنید و پیش از حضور مجدد در آزمون حتما نقاط ضعف خود را تقویت کنید تا علاوه بر زمان، هزینه مالی این امتحان را مجدد از دست ندهید.
نحوه برگزاری آزمون TOEFL
آزمون تافل در ایران بهصورت اینترنتی برگزار میشود، البته شما برای شرکت در این آزمون میبایست به یکی از مراکز مورد تایید مراجعه نمایید. زمان تقریبی این آزمون سه ساعت و نیم خواهد بود. پس از گذشت دو ساعت از آزمون و اتمام بخش Listening شرکتکنندگان در آزمون یک فرصت ده دقیقهای برای استراحت خواهند داشت. لازم به ذکر است تمامی مراحل آزمون بهصورت اینترنتی برگزار میشود. برخلاف آزمون آیلتس که بخش مکالمه در روزی جدا از آزمون اصلی برگزار میشود، بخش Speaking تافل در یک روز با سایر بخشها انجام شده و نتیجه پس از بررسی به شما اعلام میشود. ارزیابی تمامی مهارتها در آزمون تافل در یک روز صورت میگیرد. همانند آزمون آیلتس می توانید از آزمون آزمایشی ماک برای تست خودتان بهره ببرید.
بخش اول: TOEFL Reading – بخش ریدینگ تافل
در بخش Reading یا همان مهارت خواندن شما با تقریبا ده سبکِ سوالی روبرو خواهید بود که در صورت شناخت کافی از انواع سوالات این بخش میتوانید با آمادگی بیشتری برای کسب نمرهی مورد نظر اقدام نمایید.
در این بخش شما به عنوان شرکتکننده در این آزمون بین ۶۰ تا ۸۰ دقیقه فرصت خواهید داشت که در این زمان باید پس از مطالعه سه یا چهار متن به سوالاتی پاسخ دهید. تعداد این سوالات از ۳۶ تا ۵۴ سوال متغیر است و بستگی به محتوایِ متنها دارد.
بخش دوم: TOEFL Listening – بخش لیسنینگ
بخش Listening همان بخش شنیداری آزمون تافل است که زمانی معادل ۶۰ تا ۹۰ دقیقه از امتحان شما را شامل میشود. در این زمان شما شنوندهی ۶- ۹ فایل صوتی خواهید بود و با توجه به شنیدههای خود پاسخگوی ۳۴ تا ۵۱ سوال هستید. اکثر مردم این تصور را دارند که امتحان تافل امتحانی با لهجه آمریکایی است اما در مواردی شاهد سایر لهجهها هم بودهایم. پس پیشنهاد میشود در تمرینات خود تنها تمرکز خود را روی یک لهجه نگذارید.
بعد از اتمامِ بخشِ Listening آزمون تافل شرکتکنندگان زمان ده دقیقه را برای استراحت خواهند داشت و برای بخشهای مکالمه و نوشتار آماده میشوند.
بخش سوم: TOEFL Speaking – بخش اسپیکینگ
بخش مکالمهی آزمون تافل تنها ۲۰ دقیقه از زمان کلی آزمون شما را خواهد گرفت. در این بخش شرکتکنندگان در آزمون باید به شش سوال پاسخ دهند که دو سوال اول سوالهای مستقل (Independent) و چهار سوال بعدی سوالهای تلفیقی (Integrated) هستند، اما منظور از سوالهای تلفیقی چیست؟ سوالات تلفیقی چهار سوالی هستند که شرکتکننده با توجه به دو بخش پیشین یعنی Listening و Reading به آنها پاسخ خواهد داد به همین سبب پیشنهاد میشود در هنگام جوابگویی به این دو بخش رویکردی برای بخش اسپیکینگ هم در نظر بگیرید.
بخش چهارم: TOEFL Writing – بخش رایتینگ
در بخش رایتینگ آزمون تافل شرکتکنندگان با دو سوال روبرو هستند که دستهبندی آنها همانند سوالات بخش اسپیکینگ است، یعنی دو نوع Independent و Integrated یا همان مستقل و تلفیقی. برای سوال اول معمولا شما با سوال تلفیقی روبرو خواهید شد که این سوال سه مهارت لیسینینگ، ریدینگ و رایتینگ شما را مورد سنجش قرار میدهد. شما متنی چهار پاراگرافی را مطالعه خواهید کرد و پس از آن شنوندهی صحبتهای یک استاد دربارهی همان متن خواهید بود و پس از آن باید در بیست دقیقه بنویسید که نظر استاد درباره ی متن چیست و دلایل استاد برای تصدیق و یا رد متن چه بوده است.
سوال دوم شما در بخش رایتینگ سوالِ مستقل است، در این بخش از شما خواسته میشود با توجه به موضوع درخواستی انشایی دربارهی آن بنویسید. نکتهی موثر دیگر در کسب نمرهی حداکثری در بخش رایتینگ امتحان تافل این موضوع است که مهارت تایپ انگلیسی به شما کمک شایانی خواهد کرد، زیرا تفاوت اصلی بخش رایتینگ تافل با بخش رایتینگ آیلتس در نوع جوابدهی شماست، در رایتبنگ آیلتس شما میبایست جوابهای خود را بهصورت دستی نوشته و تحویل دهید، در حالی که در تافل این امر بهصورت تایپ کامپیوتری است.
بخش رایتینگ مستقل آزمون تافل ۲۰ دقیقه از امتحان شما را شامل میشود. طبق نتایج بدست آمده از تجربیات شرکتکنندگان در این بخش پاسخ قابل قبول، پاسخی است که جواب سوالات را در ۳۰۰ کلمه جمعبندی کند. در نظر داشته باشید که زیادگویی و درازنویسی معیار یک جواب قابل قبول برای ممتحنین نیست.
4 نکته مثبت برای شرکت در آزمون تافل
- تافل توسط بیشتر دانشگاههای جهان و همه دانشگاههای آمریکا قابل قبول است. حدود 10،000 دانشگاه در 130 کشوراز جمله کانادا، انگلستان و استرالیاتافل را قبول میکنند و تمام 100 دانشگاه برتر جهان تافل را تأیید کردهاند.
- رزرو آزمون بسیار آسان است. شما میتوانید آزمون تافل را در هر کجا که هستید، به صورت آنلاین رزرو کنید. به علاوه، شما میتوانیدمراکز برگزاری آزمون را در همه جای دنیا پیدا کنید. همچنن، هر سال 50 تاریخ آزمون TOEFL IBT وجود دارد و نتایج طی 15روز اعلام میشوند.
- بسیاری از مطالب به صورت رایگان برای یادگیری وجود دارند. از آنجا که این آزمون بسیار محبوب است، منابع زیادی برای کمک به شما ارائه شدهاند که برخی از آنها رایگان هستند. فقط کافی استیک جستجوی سریع در گوگل انجام دهید و بسیاری از تمرینات، کتابها، فیلمها و دورههای آنلاین را پیداکنید.
- آزمون دارای مقیاس دقیق ارزیابی است.به عنوان مثال، قسمت گفتاری آزمون توسط سه الی چهار متخصص ارزیابی میشود.
4 نکته منفی برای شرکت در آزمون تافل
- حوزههای آزمون تافل خیلی سریع پر میشوند. این به دلیل محبوبیت آزمون است. بنابراین حتی اگر آزمون 50 بار در سال برگزار شود، ممکن است در امتحان بعدی فوری جایی کسب نکنید و به اجبار تا دور بعدی صبر کنید.
- شما باید در تمام مهارتها (خواندن، نوشتن، صحبت کردن، گوش دادن) خوب باشید. کسب نمرهی عالی تنها از طریق یکی از مهارتها ممکن نیست، زیرا این احتمال وجود دارد که حتی قسمت مربوط به صحبت کردن حاوی لغتهای مهمی باشد.
- امتحان بیشتر از بقیه آزمونها طول میکشد. تخمین زده میشود که آزمون TOEFL IBT حدود 4 ساعت طول بکشد. این امر مستلزم این است که شما توانایی حفظ تمرکز را برای مدت طولانی داشته باشید، به خصوص که برای نوشتن مجبورید بعضی ازاطلاعات فایلهای شنیداری را به خاطر بسپارید.
- اگر مهارتهای کامپیوتری خوبی ندارید، موفقیت در آزمون برای شمایک چالش است. از آنجا کهTOEFL IBTمنحصراًبه صورتآنلاینانجام میشود، باید نسبت به کار با کامپیوتر به ویژه تایپ تسلط داشته باشید. در نظر بگیرید که مجبورید در مدت زمان محدود یک مقاله کامل بنویسید. هرچه سریعتر تایپ کنید، زمان بیشتری برای تمرکز روی پاسخهای صحیح خواهید داشت.
نمرهدهی و اعتبار نمرات مدرک تافل
آزمون تافل هم مانند آزمون آیلتس نمرهی قبولی یا رد ندارد و شما با توجه به دانش خود نمرهای را میان ۰ تا ۱۲۰ کسب خواهید کرد. این نمره با توجه به برنامه و هدف شما از شرکت در آزمون دارای ارزش میشود. برای اینکه بتوانید برای نمرهی هدف خود برنامهریزی دقیقتری صورت دهید, دانشگاه مورد نظر خود را شناسایی کرده و نمرهی مورد نظرشان را جویا شوید. با توجه به تجربیات بهدست آمده از آزمونهای تافل و شرکتکنندگان در این آزمون نمره مناسب بهصورت میانگین نمرهای بین ۸۵ تا ۹۰ است که میتواند شما را راهیِ مقصد مورد نظرتان کند. اما اگر شما در رشتههایی مانند حقوق و یا پزشکی مشغول تحصیل هستید حتما نمرهی حداکثری را در برنامهریزی خود لحاظ نمایید.